16 de juny 2010

Queen 2

Patètic. És l'únic adjectiu que tinc per qualificar el sistema educatiu d'aquest país. El 25% dels alumnes de sisè suspenen les proves de Primària. Aquests resultats posen en evidència que un de cada quatre alumnes no té les competències bàsiques per passar al següent cicle de l'ensenyament obligatori.


L'escola té un suspès i crec que ben merescut. Espero que això serveixi als inspectors per posar-se les piles d'una vegada, com es pot permetre el que està passant en el sector? Si avui dia ser mestre és un 'xollu', és ser un funcionari amb totes les de la llei i aviat carn d'una baixa llarguíssima (depressió per estrès??), això si no es tracta d'una dona, d'una mestra embarassada (in secula seculorum). El sistema educatiu actual es pot permetre tenir el substitut del substitut del substitut,... Tot això en detriment de l'educació del futur del poble, dels futurs universitaris. I mentrestant, anem engruixudint el forat cada vegada més gran a la butxaca dels contribuents.

Era Goya el que ho pintava? La letra con sangre entra.

4 comentaris:

  1. El problema seria la desmotivació dels alumnes però qui té la culpa? Com tu dius aquesta recau sobre els docents perquè executen el seu treball amb bastant mediocritat però no creus que també una part de culpa la tenen els pares per la falta d'interès envers als fills?

    ResponElimina
  2. Vostè ho ha dit, colla de meidocres.

    ResponElimina
  3. Hi ha un perfil definit d'aquest 25%?
    Són majoritàriament nois o noies? Hi predominen els fills de persones sense estudis? Els germans d'aquest 25%, com són?

    O concretem, o l'estudi no té cap mena de rigor. I a sobre, desprestigiem l'escola.

    ResponElimina
  4. Sí que és rigorós l'estudi, només cal sortir al carrer i comprobar-ho. L'escola s'està desprestigiant sola.

    ResponElimina